#Bedrijfsvoering

Laag btw-tarief tot eind 2014

Het lage 6 procent btw-tarief voor renovatie en energiebesparing blijft van kracht tot eind 2014. Dat is één van de zaken die kabinet, SGP, ChristenUnie en D66 zijn overeengekomen.

De tijdelijke verlaging zou aanvankelijk op 1 maart 2014 aflopen. Op dat moment zou het hoge tarief van 21 procent weer gaan gelden. Inmiddels is duidelijk dat dit heel 2014 6 procent blijft. Van toepassing op renovatie en herstel van woningen ouder dan twee jaar, met uitzondering van materialen.

Omzetstijging

De afgelopen maanden heeft onder meer Bouwend Nederland zich sterk gemaakt voor verlenging van deze maatregel. Niet alleen omdat de bouw in zwaar weer verkeert, maar ook omdat deze maatregel in lijn zou liggen met het zojuist afgesloten Energieakkoord.

“Het lage btw-tarief geeft veel nieuwe woningeigenaren en corporaties de mogelijkheid om hun woningen te verbouwen, renoveren en vooral energiezuiniger te maken”, aldus voorzitter Maxime Verhagen van de brancheverenging. “De bouw krijgt daardoor niet te maken met een omzetdaling van 40 miljoen euro, maar juist met een omzetstijging van 360 miljoen. Dat levert ook weer 3000 banen op.”

Lastenverzwaring

Ondernemers staan wel lastenverzwaringen te wachten. De accijnsverhoging gaat door, de motorrijtuigenbelasting en de waterleidingbelasting gaan omhoog. De afvalbelasting keert terug. De voorgenomen bezuiniging op de zelfstandigenaftrek, die zelfstandigen, eenmanszaken en v.o.f.’s raakt, is wel van de baan.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.