#Bedrijfsvoering

Luchtdicht bouwen centraal in nieuwe Aannemer

Adviseur Sander van der Tol van Nieman Raadgevende Ingenieurs tekent op de cover van de nieuwe editie van Aannemer de luchtdichte lijn in een bouwtekening. Aannemers moeten die lijn beheersen, is zijn boodschap, want het is de kapstok voor een beter gebouw.

Het oktobernummer van Aannemer is een themanummer over luchtdicht bouwen. Is daar dan al niet genoeg over geschreven? De redactie sprak diverse specialisten en zag: dat valt te bezien. Veel bouwers hebben het nog onvoldoende in de vingers, al was het maar omdat er tot dit jaar nauwelijks extra inspanning nodig was als dit niet specifiek werd gevraagd.

Daarom schrijft adviseur Henk Wegkamp (Dantuma-Wegkamp) over de tien voordelen van luchtdicht bouwen, doen we verslag van de zoektocht van HSB Bouw naar een favoriete methode om woningen kierdicht te maken, gaat specialist Dirk Jan Karsten in op de verwarring die hij bespeurt bij aannemers rondom de epc, de qv10 en de n50 en spreken we het gespecialiseerde afdichtingsbedrijf Everseal dat kierdichting verzorgt voor aannemers. En wist u dat er een branchevereniging is voor meetbureaus die met een blowerdoor op de bouw komen? We spreken oprichter en meetdeskundige Herman Bos. Verder veel verwijzingen naar handige sites en meer informatie. Houd uw brievenbus of postbus in de gaten.

Vakblad Aannemer elke maand ontvangen? Klik hier voor een (proef-)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.