#Bedrijfsvoering

Meer hypotheek voor energieneutrale woning

Wie een energieneutrale woning koopt of op dat niveau renoveert kan daar vanaf 1 januari extra financiering van maximaal 13.500 euro voor krijgen bij de bank. Voorwaarde is dat een particulier een inkomen heeft van minimaal 29.000 euro.

Dat hebben ministers Dijsselbloem en Blok laten weten in een brief aan de Tweede Kamer. Die brief gaat over de jaarlijkse wijziging van de inkomencriteria, de zogenoemde Loan-to-Income ratio. Het maximale leenbedrag voor een hypotheek is gekoppeld aan de waarde van de woning en het inkomen. Voor energieneutrale, energienotaloze of nul-op-de-meterwoningen waarbij de energierekeningen wordt teruggebracht tot 0 euro (of zo goed als 0 euro) is deze aanvulling opgenomen. “De verruiming sluit aan bij ontwikkelingen in de woningbouw, waar steeds vaker hoge energiebesparing wordt gerealiseerd. De extra hypotheekruimte is mogelijk doordat niet langer energiekosten aan een energiebedrijf hoeven te worden betaald”, aldus de ministers.

Ook bewoners die geld nodig hebben voor noodzakelijke woningverbeteringen zoals funderingsherstel kunnen aanspraak maken op extra financiering. De wijzigingen zijn doorgevoerd op advies van het NIBUD.

(Foto: energienotaloze woningen van Volker Wessels Vastgoed)

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.