#Bedrijfsvoering

Meldpunt voor wanbetaling succesvol

55 procent van alle mkb-ondernemingen heeft last van wanbetaling. Hiervan wordt 82 procent (deels) niet betaald, waardoor er in die gevallen sprake is van omzetderving. 60 procent lijdt schades die oplopen tot 10.000 euro en bij 22 procent bedraagt de jaarlijkse schade zelfs meer dan 10.000 euro.

Dat zijn conclusies uit een onderzoek uitgevoerd door Multiscope in opdracht van Betalingsachterstanden.nl. Een initiatief van de Stichting Betalingsachterstandenegistratie, die door middel van centrale registratie van zakelijke achterstanden het aantal betalingsachterstanden en wanbetalers wil terugdringen. Uit eerste prognoses blijkt dat door ‘naming and shaming’ van wanbetalers, 89,6 procent van de in 2016 aangemelde vorderingen bij het register alsnog is betaald.

Met het openstellen van een centraal meldpunt van bedrijven die goederen en diensten afnemen en vervolgens te laat of niet betalen, wil de stichting ervoor zorgen dat economische schades aanzienlijk worden teruggebracht. Met www.betalingsachterstanden.nl biedt de stichting ondernemers een platform om de achterstanden te melden en in te zien. Niet-betalende en mogelijk zelfs malafide ondernemingen kunnen op deze manier tijdig worden onderschept en te laat-betalende partijen worden gemotiveerd om hun afspraken na te komen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.