Partnercontent
#Bedrijfsvoering

Met Surplex de levensduur van machines verlengen en het milieu ontzien

De economische uitwerkingen van de coronapandemie zijn nog maar amper ingeperkt of het volgende grote onderwerp, de “klimaattransitie”, staat al op het programma. Wat voor de hele wereld geldt, geldt ook voor de Nederlandse economie en dat is het stellen van economische en ecologische doelen op korte termijn. Om deze gigantische taak aan te kunnen, kan de aan- en verkoop van gebruikte machines heel zinvol zijn, want kopers van gebruikte machines hebben niet alleen lagere kosten en geen leveringsproblemen, maar ze vermijden ook CO2-emissies en sparen waardevolle grondstoffen. Verkopers van gebruikte machines profiteren van meer liquiditeit, waarmee ze, bijvoorbeeld, energiebesparende investeringen kunnen financieren.

Maar hoe kan het economische en ecologische potentieel van gebruikte machines verder worden vergroot? Met meer dan 20 jaar ervaring en een jaarlijkse omzet van ruim 100 mln. euro behoort industrieel veilinghuis Surplex tot de beste Europese adressen voor gebruikte machines. Surplex is in 1999 in Duitsland opgericht en heeft zich ontwikkeld van een jonge, digitale startup tot een succesvol bedrijf met meer dan 200 werknemers in veertien Europese landen. Na bijna 700 veilingen per jaar vinden ruim 55.000 industriële goederen een nieuwe eigenaar. Met advies, verkoop, marketing, verzending en inklaring biedt Surplex de klanten een deskundige all-round service uit één hand die uniek is in heel Europa. Surplex staat met name bekend als veilinghuis voor metaal- en houtbewerkingsmachines, maar zij bieden o.a. ook robots uit de automotive branche aan, machines uit de voedingsmiddelensector, grond- weg- en waterbouw, Agri- of de kunststofindustrie.

Ook in Nederland wordt Surplex steeds bekender. Surplex is net verhuisd naar een nieuw kantoor. “Ons team groeit en met ons nieuwe kantoor hebben we nog meer ruimte voor samenwerkingen en uitbreiding”, aldus Martijn van Schie, Acquisition Manager voor het kantoor in Amsterdam.

Tekst gaat verder onder de foto

Het vierkoppige team, dat bestaat uit Martijn van Schie, Angelique Molenberg, Patrick van Goor en Teun van Leeuwen, beschikt over jarenlange ervaring bij de verkoop van machines en op het gebied van veilingen. Als deskundigen weten zij wat de waarde van machines is. Zij slagen er in om binnen korte tijd zowel de belangen van de kopers als van de verkopers tot hun recht te laten komen. “Surplex staat voor een professionele en prettige samenwerking. Bij ons staan de individuele personen centraal”, zegt Angelique Molenberg. “Onze klanten kunnen er op vertrouwen dat wij hen goed begeleiden.”

Het team van Surplex in Nederland ziet de veilingmarkt van gebruikte machines nog steeds groeien. Veel machines die bij Surplex onder de hamer komen, zijn jong gebruikt en zijn in zeer goede staat. Daardoor is het niet altijd nodig om nieuwe machines te kopen. Het is zinvol om overtollige machines te verkopen en niet te laten slopen. De levenscyclus van de machines neemt toe en het klimaat wordt ontzien. Een mogelijkheid, die dankzij het ervaren team van Surplex ook in Nederland steeds meer aandacht zal gaan krijgen.

Voor Acquisition Manager Teun van Leeuwen staat de missie voor zijn team vast: “Wij willen professionele oplossingen voor kopers en verkopers aanbieden en Surplex als de beste partner voor de handel in gebruikte machines op de Nederlandse markt positioneren want alle Machines verdienen een tweede leven”.

Dit artikel is partnercontent van Surplex.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.