#Bedrijfsvoering

Milieubarometer up-to-date met erkende energiemaatregelen

Aan de Milieubarometer zijn zeven nieuwe lijsten toegevoegd met erkende maatregelen voor energiebesparing. Het totaal aantal beschikbare lijsten komt daarmee op 19. In de Milieubarometer kunnen gebruikers deze lijsten raadplegen en bijhouden in hoeverre ze voldoen aan de erkende maatregelen.

Sinds december 2015 zijn er voor diverse branches – waaronder de bouw – lijsten met erkende maatregelen voor energiebesparing. De ‘erkende maatregelen’ zijn de besparingsmaatregelen die zich binnen vijf jaar terugverdienen. Een bedrijf dat die maatregelen toepast, voldoet aan de wettelijke verplichting om energie te besparen. De maatregelselectie maakt het voor ondernemers makkelijker om energie en kosten te besparen. Onlangs zijn lijsten voor de volgende bedrijfstakken toegevoegd: drukkerijen, papier en karton, bouwmaterialen, verf en drukinkt, tankstations en autowasinrichtingen, meubels en hout, bedrijfshallen en detailhandel.

Milieubarometer

De erkende maatregelen zijn opgenomen in de Milieubarometer en zijn herkenbaar aan het rijkssymbooltje. De maatregelen kunnen per vestiging worden beoordeeld. Met een druk op de knop wordt daarna een PDF-rapport gemaakt dat laat zien welke maatregelen zijn gedaan of nog genomen moeten worden. Dit is de basis van een energiebesparingsplan. Noodzakelijk, want de overheid gaat de komende jaren meer energiecontroles uitvoeren en bedrijven vragen of ze aan de erkende maatregelen voldoen.

Maatregelenlijsten

De maatregelenlijsten in de Milieubarometer bevatten meer dan de erkende maatregelen. Denk aan meer ambitieuze gebouwgebonden maatregelen om een gebouw klimaatneutraal te maken. En maatregelen om vervoer te verduurzamen of aan afvalpreventie en afvalscheiding te werken. Al deze maatregelen zijn nodig om in 2050 klimaatneutraal en circulair te zijn.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.