#Bedrijfsvoering

Minder faillissementen bouw

Het aantal faillissementen in de bouw is in de eerste drie kwartalen van 2014 flink gedaald. De bouw is daarmee de sector waar het percentage faillissementen het hardst is gedaald.

Dat blijkt uit cijfers van Faillissementsdossier.nl via het Centraal Insolventieregister. In de bouw gingen 825 bedrijven failliet, een daling van 37% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toch is de crisis niet voorbij: in 2007, voor de crisis, gingen 500 bedrijven failliet.

Specialisten

Specialisten zoals timmerbedrijven, loodgieters, elektriciens, schilders en dakdekkers hielden over het algemeen het hoofd boven water. De afgelopen jaren hadden juist zij het zwaar te verduren. Bouwend Nederland noemt het lage BTW-tarief als oorzaak voor de daling. De BTW-verlaging is onlangs weer verlengd tot 1 juli 2015.

Totaal aantal faillissementen

In totaal gingen in de eerste drie kwartalen van 2014 7.635 bedrijven failliet. In dezelfde periode in 2013 waren dat er 9.885, 23% meer. Het niveau ligt nu weer op dat van 2010, maar nog steeds fors boven het gemiddelde vóór de crisis.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.