#Bedrijfsvoering

Mkb bouw op zoek naar overnamebedrijven

Er is een toenemende vraag naar bouwbedrijven, zeggen bedrijfsovernamespecialisten Ben en Richard olde Hartman van Olde Hartman Advies uit Amersfoort deze maand in het vakblad Aannemer.

“Er zijn veel midden- en kleinbedrijven op zoek naar overnamebedrijven, omdat ze uitbreiding zoeken van hun werkzaamheden, zoals onderhoud, of om hun werkgebied en klantenbestand te vergroten. Om kans te maken bij aanbestedingen buiten je eigen regio kan het handig zijn dat je een bedrijf in die regio overneemt. Lokale presentie blijft belangrijk. Daarnaast zien we een toename van het aantal privépersonen dat graag een bedrijf wil overnemen. Er zijn genoeg projectleiders en bedrijfsleiders met die ambitie.”

Onderhoudsmarkt

Volgens de overnameadviseurs zijn bouwbedrijven met 4 tot 10 man personeel en een omzet tot 3 miljoen in trek. Specifiek interessant zijn ook bedrijven op de onderhoudsmarkt “met enig organisatievermogen op kantoor en enkele professionele opdrachtgevers in de portefeuille”, aldus Richard olde Hartman.

Proefnummer

Lees het hele interview in vakblad Aannemer. Klik hier om een gratis proefnummer aan te vragen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.