#Bedrijfsvoering

Nationale Financieringswijzer voor ondernemers

Het kabinet heeft de ‘Nationale Financieringswijzer’ gelanceerd. De app moet ondernemers op weg helpen bij hun zoektocht naar de meest geschikte financieringsvorm voor hun investeringsplannen.

“Zeker nu de economische groei doorzet, is het voor ondernemers van cruciaal belang dat zij hun groeiplannen kunnen financieren”, aldus minister Henk Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer. “Vier op de tien kleine ondernemers zien nog onvoldoende mogelijkheden om financiering aan te trekken.”

Extra financiering

Het kredietaanbod voor het mkb is de afgelopen jaren al verruimd met meer dan 10 miljard euro. Deze kabinetsperiode moet er met aanvullende maatregelen nog 2,5 miljard euro aan extra financiering beschikbaar komen. Mkb’ers kunnen naast het traditionele bancair krediet inmiddels ook kiezen voor financiering met behulp van crowdfunding, microfinanciering van Qredits en kredietunies.

Alternatieven

Van alle ondernemers geeft 60 procent desalniettemin aan nog onvoldoende financieringsalternatieven naast de huisbank te zien. Om bedrijven beter op weg te helpen, maakte EZ in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland alle mogelijke bronnen voor financiering – zowel publiek als privaat – inzichtelijk. Door via de app ‘Nationale Financieringswijzer’ een aantal vragen over hun bedrijf en plannen te beantwoorden, kunnen ondernemers zien wat het beste bij hen past.

 

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.