#Bedrijfsvoering

‘Niet automatisch 20 jaar garantie onder de Wkb’

Twintig jaar garantie op het opgeleverde werk. Veel aannemers verkeren in de veronderstelling dat ze dat “op grond van onze Nederlandse wet” moeten geven. Ook onder de aanstaande Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). “Daarmee bedoelen ze dat ze gebreken gedurende 20 jaar na de oplevering automatisch moeten herstellen. Dat is een misvatting”, schrijft bouwadvocaat Ottilie Laan in een nieuwe blog. Daarin legt zij uit waarom je als aannemer niet automatisch 20 jaar garantie geeft, ook niet onder de Wkb.

“Je geeft alleen garantie als je dat hebt afgesproken. Ook ben je ben niet automatisch 20 jaar aansprakelijk voor (verborgen) gebreken na oplevering. Dat kan wel, maar daar moet een opdrachtgever het nodige voor doen. Zoals op tijd voor klagen en goed letten op de verjarings- en vervaltermijnen. Anders staat hij met lege handen. Onder de Wkb is dat niet anders, omdat de Wkb het Burgerlijk Wetboek op dit punt niet verandert.”

Lees hier de blog.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.