#Bedrijfsvoering

Nieuw platform brengt vraag en aanbod emissievrij bouwmaterieel bijeen

Op zoek naar een emissieloze graafmachine of een vrachtwagen die geen schadelijke stoffen uitstoot? Het nieuwe deelplatform Emission-0 biedt een brede selectie van emissievrij materieel, transport en oplaadvoorzieningen te huur aan. Deelname aan het platform is gratis.

Emission-0 wil vraag en aanbod van emissieloos bouwmaterieel bij elkaar brengen en zo de transitie naar een emissieloze bouwplaats versnellen. “Medio juli gaat Emission-0 live”, vertelt Anne Koudstaal, als oprichter betrokken bij Stichting Emission-O. Inmiddels hebben 23 bedrijven zich aangemeld om hun emissievrije machines via het platform aan te bieden. Daaronder grote aannemers, verhuur- en transportbedrijven.

Ook voor kleine aannemers

Een elektrische graafmachine is in aanschaf tot zo’n drie keer duurder dan een conventionele dieselgraafmachine. “Met ons platform komt emissievrij materieel voor iedereen beschikbaar. Kleine aannemers kunnen nu ervaring opdoen met emissievrij werken, zonder dat zij een hoge investering moeten doen”, aldus mede-initiatiefnemer Koudstaal. De eigenaar van de machine bepaalt het tarief dat wordt gevraagd voor het delen van de machine via Emission-0. De machine kan worden aangeboden met of zonder personeel.

Volgens Koudstaal is Emission-O het eerste deelplatform dat enkel open staat voor emissievrije machines en dat werkt zonder winstoogmerk. Het platform wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken, de provincies Noord-Holland en Overijssel, Topsector Logistiek en TNO.

In de toekomst zal via stroomkaart.nl op het platform ook inzichtelijk worden gemaakt waar de dichtstbijzijnde stroomvoorzieningen zijn om de elektrische machines op te laden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.