#Bedrijfsvoering

Nieuwe dienst bewaakt online naam en logo van mkb-bedrijven

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kunnen misbruik van hun bedrijfsnaam of -logo door cybercriminelen nu vroegtijdig opsporen met de merkbewakingsdiensten van SIDN. 

Het is een bekende methode van cybercriminelen: het misbruiken van bedrijfsnamen of -logo’s voor het versturen van phishingmails. De financiële schade voor een bedrijf kan groot zijn. Met MKB Merkbewaking zijn mkb-ondernemers sneller op de hoogte van mogelijk malafide domeinnaamregistraties en kunnen ze sneller actie ondernemen.

Realtime-waarschuwingen

SIDN MKB Merkbewaking zoekt online naar domeinnamen die lijken op jouw bedrijfsnaam en sites met jouw logo erop. Gevonden resultaten worden één keer week gecommuniceerd via mail. Het is ook mogelijk om een uitgebreidere versie met realtime-waarschuwingen en werelddekking te ontvangen. Dit is volgens SIDN vooral interessant voor organisaties die regelmatig te maken hebben met onrechtmatig gebruik zoals keurmerken, middelgrote retailers, internationaal opererende bedrijven en brancheorganisaties.

Pim Pastoors, product owner van SIDN Merkbewaking: “Misbruik van je merknaam of logo kan grote financiële gevolgen hebben, om over reputatieschade nog maar te zwijgen. Veel mkb’ers hebben de tijd en expertise niet om dit goed in de gaten te kunnen houden, met deze nieuwe dienst nemen we die zorg uit handen.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.