#Bedrijfsvoering

Nieuwe editie vakblad Aannemer op de mat

Ecologisch bouwen raakt steeds meer in zwang. Maar wat als dat je ding niet is? Kloppen klanten dan tevergeefs bij je aan? Niet als het aan Robuusteiken ligt. Het bedrijf uit Veenhuizen heeft namelijk een missie: gezond wonen en werken voor iedereen bereikbaar maken. Om dat te realiseren, biedt het aannemers de mogelijkheid om – zonder dat ze de kennis hebben – ecologisch te bouwen. Lees het artikel in de komende editie van vakblad Aannemer, dat vrijdag 13 september verschijnt.

Verder in dit nummer onder meer:

Kozijnprofiel

Het Triotherm+-systeem bestaat uit profielen van hoog gecomprimeerd EPS waar het raam- of deurkozijn in wordt geschroefd. Het vervangt het traditionele stelkozijn en zorgt voor een doorlopende isolatielijn tussen de spouwmuurisolatie en het kozijn.

Bouwen met daglicht

Genoeg daglicht is een voorwaarde voor gezond en comfortabel wonen. Bouwbedrijf Van Engen bouwde in het Groene Hart een dijkhuis waarbij daglichttoetreding extra aandacht krijgt. Jan Willem van Engen en architect Sander Mirck over de details.

Meerlaags woonzorgcomplex

Het eerste meerlaagse woonzorgcomplex dat volgens de Passief Bouwen-methode wordt gebouwd, komt in Apeldoorn. Voorverwarmde ventilatielucht en enkele elektrische panelen zijn afdoende om aan de vraag te voldoen.

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.