#Bedrijfsvoering

Online hulp bij opstellen RI&E

De Arbowet eist van werkgevers dat zij een actuele risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) opstellen. Reden voor Arbouw om de online RI&E Bouwnijverheid (3.0) te ontwikkelen. Deze is gratis te gebruiken.

De online applicatie RI&E Bouwnijverheid begeleidt werkgevers stap voor stap bij het opstellen van het verplichte document. De gebruiker bepaalt middels de beroepenlijst alle voorkomende functies in het bedrijf, selecteert de risico’s en transporteert de noodzakelijke maatregelen naar het plan van aanpak. Een dashboard toont het actuele overzicht van de genomen maatregelen, de noodzakelijke acties en de gekozen termijnen. Nadert een termijn de einddatum, dan krijgt de gebruiker hierover automatisch bericht. De RI&E kan desgewenst worden geprint, zodat deze tijdens inspecties direct kan worden overlegd.

Minder kosten

De RI&E Bouwnijverheid is ontwikkeld door Arbouw in opdracht van Bouwend Nederland, NOA, FNV en CNV Vakmensen. Met de applicatie willen de organisaties de arbeidsomstandigheden verbeteren en werkgevers helpen om de kosten te reduceren. De applicatie is door het Steunpunt RI&E aangewezen als erkend instrument. Hierdoor hoeven bedrijven met minder dan 26 werknemers die op deze wijze hun RI&E opstellen, deze niet te laten toetsen door een deskundige.

1 reactie op “Online hulp bij opstellen RI&E

  1. praktijk is anders dan theorie, nu de uitvoer nog en daar gaat nog wel een tijdje overheen.
    werkgevers zijn daar nog niet aan toe zolang ze hun hoofd boven water moeten houden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.