#Bedrijfsvoering

Online stemmen op woningbouwconcepten

Welke bouwer heeft het meest vernieuwende nieuwbouw- en renovatieconcept bedacht en wie is de meest vooruitstrevende opdrachtgever? Daarover gaat de prijsvraag De Voorsprong.

Tot 21 november is het mogelijk om pitchfilmpjes te bekijken en te stemmen op de genomineerden. De Voorsprong is een initiatief van Energiesprong. De filmpjes geven een impressie van de vernieuwing in de woningbouwsector.

Energienotaloos

Wat opvalt onder alle genomineerde opdrachtgevers is de overtuiging dat het anders moet: opener, op basis van vertrouwen, lagere faalkosten, uitdagend, efficiënter, klant weer centraal.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Opvallend bij de pitchfilmpjes van de genomineerde woningconcepten van de aannemers is allereerst dat alle nieuwbouwconcepten zonder problemen het energieniveau van energienotaloos halen. Iets dat twee jaar geleden nog theorie was, blijkt nu betaalbaar en haalbaar. In de renovatieconcepten valt op hoeveel er is ontwikkeld in de samenwerking met de bewoners van puntensysteem voor coöperatie tot huis-aan-huis-bezoeken.

De genomineerde woningbouwconcepten zijn VolkerWessels PlusWonen, Woonstede energieneutrale nieuwbouw, BRW-Flex Energieactief, Trebbe Energienotaloos Wonen, HuisvanU van Plegt-Vos, PCS Bron van Energie van Dura Vermeer, Zero Ready van Heijmans, Reno+ van BVR-groep, ENDIS Portiekflat renovatie, BAM W&R renovatieconcept en Zorgeloos Wonen.

Manifestatie De Voorsprong

Op 22 november vindt Manifestatie De Voorsprong plaats: ontmoeting, dialoog en visie wisselen elkaar af rond het thema ‘duurzame, creatieve samenwerkingsprocessen in de woningbouw’. Doel van deze dag is om een bijdrage te leveren aan de groei van concepten voor wijken met energienotaloze woningen in gewilde wijken. Daarnaast vindt ‘s avonds de finale van niaNesto plaats, een vernieuwend initiatief voor energienotaloze woningen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.