#Bedrijfsvoering

Ontdek en verzilver kansen bij corporaties

Bouwbedrijven die meer inzicht willen krijgen in de behoeften van corporaties kunnen donderdag 24 september terecht bij een bijeenkomst in Amsterdam, georganiseerd door de Kamer van Koophandel. De bijeenkomst ‘Ontdek en verzilver uw kansen bij de Groene Uitdaging van woningcorporaties’ is vrij toegankelijk voor MKB ondernemers in de bouw- en installatiebranche.

Deelnemers krijgen inzicht in de behoeften van woningcorporaties rondom energiezuinige en energieneutrale renovatie en praktische handvatten voor hoe zij daar, met een overtuigend aanbod, optimaal op in kunnen spelen.

Woningcorporaties staan voor de uitdaging hun woningvoorraad te verduurzamen. Voor ondernemers in de bouwsector geeft deze ontwikkeling kansen om samen met partners in de keten een sterk concept aan te bieden. Maar wat zijn overwegingen voor woningbouwcorporaties? Welke belangen spelen daar? Welke trends en ontwikkelingen zijn van invloed? Tijdens de bijeenkomst op 24 september in Amsterdam worden deze en vele andere vragen beantwoord, zo belooft de KvK.

Kennis en praktische handvatten

Tijdens de interactieve bijeenkomst krijgen de deelnemers kennis en praktische handvatten aangereikt over het ontwikkelen van een goed aanbod. Vragen die aan bod komen:

  • Hoe geeft u opdrachtgevers inzicht in de waarde van hun investering en in alle kosten tijdens de levensduur van het gebouw?
  • Hoe onderbouwt u dat energieprestaties geborgd en gegarandeerd worden?
  • Hoe bouwt u aan vertrouwen met de opdrachtgever?
  • Welke rol speelt transparantie daarbij?
  • Hoe zit het met onderlinge kosten en de risicoverdeling?

Sprekers zijn onder meer:

  • Emirto Rienhart (Aedes energie ambassadeur, Huren met energie) over ‘Werken met woningcorporaties’
  • Angelique Simons (partner bij De Bouwer& Partners) over ‘Bouwen aan een onderscheidend en klantgericht aanbod, hoe doet u dat?’
  • Machiel Karels (consultant DWA Enschede) over ‘Hoe onderbouwt en garandeert u opdrachtgevers een verantwoorde investering in energiezuinige of -neutrale renovaties?’
  • Pré Wonen vertelt hoe het met succes een renovatie-uitdaging aanging met een samenwerkingsverband rond Bouwbedrijf Van Lith en welke lessen het daaruit trok.

De bijeenkomst – een ‘side-kick bijeenkomst’ van de Dutch Green Building Week – wordt donderdag 24 september van 15.00 uur tot 20.30 uur gehouden bij de Kamer van Koophandel, Ruyterkade 5 in Amsterdam.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.