#Bedrijfsvoering

‘Pas offertes aan vanwege tekort PUR/PIR’

Branchevereniging VEBIDAK adviseert lid-bedrijven offertes aan te passen in verband met het huidige tekort aan PUR- en PIR-isolatie en in overleg te treden over bestaande contracten.

Al geruime tijd bestaat er een tekort aan PIR/PUR isolatieplaten. De oorzaak ligt bij leveringsproblemen van de belangrijke grondstof methyleendifenyldi-isocyanaat (MDI) én de groeiende wereldvraag naar PIR/PUR isolatie. Als gevolg daarvan is er sprake van forse en snel oplopende prijsstijgingen en lange levertijden. De verwachting is dat dit nog geruime tijd aanhoudt. Dit leidt tot grote problemen voor dakbedekkingsbedrijven en hun klanten, ziet Vebidak. Voor de isolatie van daken wordt doorgaans veel gebruik gemaakt van PIR/PUR.

Advies

Het probleem is voor de brancheorganisatie van de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven VEBIDAK aanleiding tot een advies aan haar lid-bedrijven. VEBIDAK adviseert haar leden daarin onder meer de offertes aan te passen aan de ontstane situatie en in overleg te treden met (potentiële) opdrachtgevers bij wie offertes uitstaan met vaste prijzen en nog lopende geldigheidstermijnen. VEBIDAK zal zich in haar contacten met de Nederlandse Isolatie Industrie (NII) en de Nederlandse Vereniging van Polyurethaan Hardschuim fabrikanten (NVPU) sterk blijven maken voor snelle en afdoende oplossingen en heldere en eenduidige communicatie vanuit deze belangenorganisaties.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.