#Bedrijfsvoering

Patch 22, hennepkalk, BENG en stralingswarmte

Patch 22, het gebouw met de hoogste constructie met hout in Nederland, siert de cover van het novembernummer van Aannemer. In de nieuwe editie van het vakblad een verhaal over de uitdagingen en de uitvoering van dit gebouw.

Een ander interessant project: de bouw van een particuliere woning met hennepkalk. Aannemer EcoBouwSalland en architect Michel Post van IRIO architecten zijn enthousiast over de bouwfysische prestaties. Verder laat Henk Wegkamp (Dantuma Wegkamp) zijn licht schijnen over stralingswarmte. Hij rekent voor hoe dit in combinatie met luchtverwarming kan leiden tot meer comfort en minder energieverbruik in een woning. Theo Haytink (Nieman) legt de BENG-eisen uit (de opvolger van de EPC). Cindy Vissering (SBRCURnet) tekende de ervaring op van Bouwbedrijf Reinbouw, Loohuis Energie & Installatie Advies en onderhoudsbedrijf De Variabele. Zij werkten samen in een consortium aan een Nul-op-de-Meter-renovatie binnen de Stroomversnelling Koop. Ook in dit nummer een vooruitblik op de Bouwwebinars over houtrot en mechanische ventilatie. Kortom: let op uw postbus!

Vakblad Aannemer elke maand ontvangen? Klik hier voor een (proef-)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.