#Bedrijfsvoering

Personeelstekort opvangen met buitenlandse vaklieden

Foto: Fotoburo Dijkstra

De vraag naar bouwvakkers blijft ook in de komende jaren groter dan het aanbod. Pas na 2020 komt de sector in wat rustiger vaarwater terecht. Dat zijn de verwachtingen van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). De oplossing volgens Paul Muller, directeur van BouwGenius: het inzetten van buitenlandse werknemers.

Binnen de infrasector heeft het vaktechnisch personeel uit Midden- en Oost-Europa zich al ruimschoots bewezen. De bouwsector daarentegen staat nog sceptisch tegenover de inzet van buitenlands personeel. “Buitenlandse werknemers zijn duur. Ze spreken de taal niet en dat is onhandig. De kennis die Nederlandse bouwvakkers hebben, is er in het buitenland niet. Dat zijn de voornaamste vooroordelen die in de bouwsector leven. Vooroordelen die worden gevoed door onbekendheid”, aldus Muller.

De BouwGenius-directeur, leverancier van bouwpersoneel, ziet die muur echter langzaam afbrokkelen. “Met het tekort aan werknemers waarmee de sector kampt, neemt de noodzaak tot het aannemen van buitenlandse vakmensen toe.”

Nationale Schildersvakprijs 2020

BouwBeurs Nieuwscafé

Hoe je dat aanpakt en waar je op moet letten, vertelt Paul Muller in het BouwBeurs Nieuwscafé. Op donderdag 7 februari om 10:30 uur in de overgang tussen hal 7 en hal 8. Wil je hierbij live aanwezig zijn? Schrijf je vrijblijvend in!

Alvast een voorproefje? Lees dan het interview met hem uit Aannemer nummer 1 2017.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.