#Bedrijfsvoering

Renovatiewinkel brengt energiebesparing dichterbij

Aannemer Peter Koenders opent deze week zijn Energie Bespaar Huis in Westervoort. Een renovatiewinkel vol energiebesparende maatregelen en renovatiepakketten tot aan nul-op-de-meter, voor zowel particulieren als corporaties.

Het Energie Bespaar Huis is een initiatief van Koenders Totaalbouw en aardwarmtespecialist Geo-Energie. Volgens Koenders brengt een dergelijke renovatiewinkel energiebesparende maatregelen dichterbij mensen. “Heel veel mensen weten niet eens hoe een pv-paneel er van dichtbij uitziet en hoe dat werkt. Laat staan dat ze iets weten over aardwarmte. Dat gebruiken wij in de woning voor vloerverwarming en wandverwarming en we laten zien hoe dat werkt. Je wil dat beleven, voelen. En ik kan mijn USP’s richting corporaties goed laten zien: het concept is per woning toe te passen, dus deelname van 70 procent van de bewoners is niet aan de orde. Het hoeft niet per blok. En de renovatie kan in bewoonde toestand plaatsvinden, of bij mutatie.”

Het Energie Bespaar Huis is een van de zes initiatieven voor E=0-renovatiewinkels die 25.000 euro subsidie heeft gekregen van Energiesprong om het concept te vermarkten richting particulieren.

Meer lezen?

Lees het hele verhaal in het nieuwe nummer van Aannemer. Proefexemplaar ontvangen? Klik hier!

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.