#Bedrijfsvoering

Slim tanken, ook als de baas betaalt

Net als andere autorijders tanken leaserijders bij voorkeur bij pompen waar het verschil tussen pompprijs en landelijke adviesprijs zo groot mogelijk is. Dat blijkt uit onderzoek van MultiTankcard onder zijn 350.000 pashouders in Nederland.

Hoe slim tanken werknemers als de baas betaalt? MultiTankcard (MTc) berekende per pas het gemiddelde verschil tussen pompprijs en landelijke adviesprijs voor alle transacties die in 2015 met de pas zijn uitgevoerd. De resultaten zijn opvallend en voor werkgevers ongetwijfeld bemoedigend. Meer dan een derde van de pashouders (38%) tankt gemiddeld tussen de 12 en 20 cent goedkoper dan de landelijke adviesprijs. 58% realiseert een ‘korting’ tussen de 6 en 12 cent.

Slechts een klein deel van de leaserijders (4%) lijkt zich niets aan te trekken van de portemonnee van de baas en verdient minder dan 6 cent korting of tankt zelfs boven de landelijke adviesprijs. Gunstig tankgedrag van leaserijders kan de baas flink wat euro’s schelen. Voor elke cent die de leaserijder per liter gemiddeld goedkoper tankt, bespaart hij de baas 30 cent op jaarbasis.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.