#Bedrijfsvoering

Spoedcursus ‘Etiquette in Duitsland’

Een goede voorbereiding op ondernemersavonturen bij de oosterburen krijgen Nederlandse ondernemers tijdens de spoedcursus ‘Etiquette in Duitsland’, op dinsdag 20 september bij Vanad groep in Capelle a/d IJssel.

De culturele verschillen op de werkvloer tussen Nederland en Duitsland zijn groot: regels staan tegenover flexibiliteit, hiërarchie tegenover participatie, theoretische perfectie tegenover pragmatisch handelen. “De uitspraak ‘We zien wel waar het schip strandt’ kennen ze in Duitsland niet. Een Duits schip strandt nooit”, weet Janet Antonissen, trainster bij Interkulturelle-Trainer.com en docente van het seminar. “Tijdens de seminars willen de cursisten vooral praktische tips waarmee ze de samenwerking kunnen verbeteren. Zo kunnen Nederlanders niet zonder goede voorbereiding bij Duitsers aankomen of het gesprek meteen te amicaal beginnen.”

De spoedcursus gaat in op de Duitse omgangsvormen en laat aan de hand van praktijkvoorbeelden zien waar ondernemers op moeten letten om een goede zakenrelatie met Duitse zakenpartners tot stand te brengen. De deelnemers leren de Duitse cultuur beter begrijpen, zodat ze hun gedrag in het buurland erop kunnen aanpassen en hun succes kunnen vergroten.

Aan de door de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) georganiseerde cursus kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Inschrijven kan hier.

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.