#Bedrijfsvoering

Themanummer BIM van Aannemer op de mat

Op vrijdag 15 september verschijnt er een nieuwe editie van het vakblad Aannemer op de mat. Hierin staat BIM centraal. Maar wat kunt u allemaal nog meer van ons verwachten?

Wonen, werken, parkeren en recreëren, dat waren de plannen van de gemeente Rotterdam met de oude Fenixloods van de Holland-Amerika Lijn in Katendrecht. Begin 2016 startte bouwbedrijf Heijmans de ‘transformatie’ van Fenix I. Vanaf definitief ontwerp werkten de architect, constructeur en installatieadviseur samen in BIM om de plannen te realiseren.

Modelchecker

Met de BIM basis ILS-modelchecker van SlimLabs kan iedere bouwpartij controleren of zijn model voldoet aan de BIM basis ILS. “Is het goed, dan kun je direct verder met een model. Zo niet, dan download je een BCF-rapport.”

Centraal BIM

Autodesk lanceerde in 2016 het online platform BIM 360 Collaboration for Revit. Hierin kunnen alle actoren in de bouwkolom realtime op één server aan een centraal BIM sleutelen. Wat zijn de ervaringen van de eerste pioniers?

Woonconfigurator

Door een 3D-schaalmodel ‘wandelen’ en via de woonconfigurator elementen verplaatsen, waarna het gewijzigde model automatisch geüpload wordt naar een centraal BIM. Het kan met Virtual en Augmented Reality van Recreate.

Vakblad Aannemer digitaal bekijken

Bent u abonnee? Dan kunt u deze editie ook hier digitaal bekijken. Abonnee worden? Sluit dan hier een proefabonnement af.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.