#Bedrijfsvoering

Topteam samenstellen met stappenplan

Hoe kun je van een groep individuen een goedlopend team maken? Projectleiders, uitvoerders en voormannen van bouwbedrijven die zichzelf deze vraag stellen, hebben wellicht wat aan het onlangs verschenen boek ‘Topteam in uitvoering’.

In een topteam weet iedereen van elkaar wie, wat, wanneer doet en wat hij nodig heeft. De werkzaamheden zijn zo goed op elkaar afgestemd – ook op het gebied van logistiek – dat het bijna vanzelf loopt. Knelpunten worden gezamenlijk opgelost. Er zijn minder uren nodig, dus de kosten gaan omlaag. En misschien nog wel het belangrijkste: iedereen werkt er met plezier. Een dergelijk team ontstaat niet vanzelf. Hoe dan wel, legt Michel Tonino uit in het boek ‘Topteam in uitvoering’.

Stappenplan

Aan de hand van een 5-stappenplan leren lezers hoe ze van een groep individuen een goedlopend team maken. Meer dan 100 bouwbedrijven in verschillende sectoren van de bouw pasten het al bij in totaal ruim 200 projecten toe. De praktijkvoorbeelden in het boek geven dan ook een realistische weergave van deze manier van werken.

‘Topteam in uitvoering’ is verkrijgbaar bij Managementboek en op de website van auteur Michel Tonino.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.