#Bedrijfsvoering

‘Uitkijken voor lastendruk ketenaansprakelijkheid’

Voor MKB-Nederland en VNO-NCW is het niet acceptabel dat de aansprakelijkheid van werkgevers voor het naleven van de cao wordt uitgebreid tot de hele keten van onderaannemers. Dat zeggen de ondernemersorganisaties in reactie op het voornemen van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de ketenaansprakelijkheid uit te breiden in de strijd tegen zogenoemde schijnconstructies.

Volgens MKB-Nederland en VNO-NCW leidt een volledige ketenaansprakelijkheid tot een enorme administratieve lastendruk voor bedrijven. Opdrachtgevers van bijvoorbeeld bouwprojecten zouden dan moeten nagaan of al hun onderaannemers zich aan de cao houden.

Buitenlandse bedrijven

De ondernemersorganisaties zijn het wel eens met de aanpak van schijnconstructies, waarbij werknemers worden geleverd door buitenlandse bedrijven die zich niet aan de Nederlandse cao hoeven te houden. In het Sociaal Akkoord zijn afspraken gemaakt over uitbreiding van de ketenaansprakelijkheid. Met minister Asscher wordt overlegd wat daarbij de juiste aanpak is.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.