#Bedrijfsvoering

UWV: geef definitieve berekening NOW door

Werkgevers in de bouwsector hebben nog tot 1 april om de definitieve berekening voor de tweede periode NOW (Coronasteun voor ondernemers) aan te vragen. De helft van de werkgevers in de bouw moet dit nog doen, meldt het UWV.

4,3 miljard euro uitgekeerd

Doen werknemers de aanvraag niet op tijd, dan kan dat leiden tot een terugvordering van het NOW-voorschot. De tweede periode NOW liep van juni tot en met september 2020. Ruim 63.500 werkgevers ontvingen in die periode een voorschot, wat in totaal neerkomt op 4,3 miljard euro. De definitieve berekening bepaalt op welk bedrag werkgevers daadwerkelijk recht hebben. Dit kan leiden tot een nabetaling of terugvordering.

Voorschot terugbetalen

Het UWV gaat komende maand extra communiceren om werkgevers te wijzen op de definitieve berekening. Als het UWV de berekening niet ontvangt, wordt de tegemoetkoming bepaald op nul euro. Dat betekent dat bedrijven het volledige voorschot moeten terugbetalen. “Uit onderzoek blijkt gelukkig dat bijna alle werkgevers inmiddels weten dat ze die aanvraag moeten doen en dat ze daar vaak ook al mee bezig zijn”, zegt UWV-bestuursvoorzitter Maarten Camps. “Toch moet ruim een kwart de werkgevers die de definitieve berekening nog niet hebben aangevraagd, nog met de klus beginnen. We raden hen aan daar nu echt mee aan de slag te gaan, want het kost vaak toch wel wat tijd om alle informatie te verzamelen en aan te leveren.”

Uitstel mogelijk

Werkgevers die meer dan 20.000,- euro aan voorschot hebben ontvangen, hebben een zogeheten derdenverklaring of een accountantsverklaring nodig. Net als bij de definitieve berekening voor de eerste periode NOW is het mogelijk om daar extra uitstel voor te krijgen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.