#Bedrijfsvoering

Van VAR naar BGL

Of bouwondernemers over de beloning van extra arbeidskrachten loonheffingen moeten inhouden en afdragen, ligt aan de kwalificatie van de arbeidsrelatie. Met de BGL zijn opdrachtgevers daar medeverantwoordelijk voor.

Bouwondernemers kunnen extra arbeidskrachten nodig hebben. Of over hun beloning loonbelasting en sociale zekerheidspremies moeten worden ingehouden en afgedragen, is afhankelijk van hoe de samenwerking tussen beiden is vormgegeven. Hierbij is het van belang of de arbeidskracht als zelfstandige of als werknemer wordt gekwalificeerd. Voor een ‘echte’ zelfstandige houdt u geen loonheffingen in en draagt u geen loonheffingen af; bij een werknemer wel. Hoewel de kwalificatie van de arbeidsrelatie dus van groot belang is, blijkt in de praktijk het onderscheid tussen werknemer en zelfstandige voor de loonheffingen flinterdun.

Wetswijziging

Uw arbeidskracht kan de Belastingdienst vragen om een voorlopige kwalificatie van de werkzaamheden door het aanvragen van een ‘Verklaring Arbeids Relatie’ (VAR). Op 22 september 2014 is een wetswijziging ingediend op basis waarvan de VAR wordt vervangen door de ‘Beschikking geen loonheffingen’ (BGL). Naar verwachting wordt de BGL in 2015 ingevoerd.

Wat betekent dit voor u?

  1. Van vier soorten VAR’s naar één beschikking

De VAR kent vier vormen. Dit zijn de VAR-DGA (directeur-grootaandeelhouder), de VAR-WUO (winst uit onderneming), de VAR-ROW (resultaat uit overige werkzaamheden) en de VAR-loon. Bij een opdrachtnemer met een VAR-DGA of VAR-WUO geniet u als opdrachtgever volledige vrijwaring voor de inhouding en afdracht van loonheffingen. Bij een VAR-ROW of VAR-loon is dit niet zo. De vier varianten worden vervangen door één verklaring: de BGL.

  1. U wordt medeverantwoordelijk

Bij een arbeidskracht met een VAR-DGA of VAR-WUO is het uw taak om te controleren of de VAR geldig is. Ook moet u controleren of de werkzaamheden op de VAR overeenkomen met de werkzaamheden die de arbeidskracht bij u verricht. Tot slot moet u de arbeidskracht identificeren en een kopie van het identificatiebewijs opnemen in uw administratie. Als aan deze voorwaarden wordt voldaan, bent u volledig gevrijwaard voor de inhouding en afdracht van loonheffingen.

Als de BGL is ingevoerd, moet u controleren of de voorwaarden en omstandigheden op de BGL juist zijn. U verifieert of de voorwaarden en omstandigheden overeenkomen met de praktijk. Zo ja, dan geniet u volledige bescherming voor de loonheffingen. Zo niet, dan moet u zelf beoordelen of u loonheffingen moet inhouden en afdragen. Bovendien kan de Belastingdienst achteraf ook bij u naheffen.

Richtlijnen

  • Het is nog niet duidelijk wanneer het wetsvoorstel in werking treedt. Controleer dit regelmatig. Vooralsnog geldt de VAR 2014 ook voor 2015.
  • Een arbeidskracht kan de BGL voor meerdere opdrachten en opdrachtgevers gebruiken. Mits hij verschillende soorten werkzaamheden verricht, waardoor deze niet onder één noemer zijn te scharen. Of als hij zijn werkzaamheden onder verschillende condities uitvoert. In principe is de BGL één kalenderjaar geldig. Zorg daarom voor een jaarlijkse controle.
  • De BGL kan via een webmodule van de Belastingdienst worden aangevraagd.

Dit artikel verscheen in november 2014 in het blad Aannemer. Klik hier voor een (proef)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.