#Bedrijfsvoering

Veel dak in de nieuwe Aannemer

Het dak aan de grond in elkaar timmeren, om daarna helemaal af op de woning in aanbouw te hijsen. Dat lijkt omslachtig. Mensink Bouwbedrijf uit Broekland levert het echter niets dan voordelen op. Hoe het precies gaat, doet deze aannemer uit de doeken in het nieuwe nummer van vakblad Aannemer dat nu uit is.

Voortgang. Dat was circa zes jaar geleden de belangrijkste reden om te besluiten het dak aan de grond te gaan maken. “In het bouwproces komt er een moment dat de timmerlieden het stelwerk klaar hebben en de metselaars kunnen komen”, legt directeur Gonard Mensink van Mensink Bouwbedrijf uit. “Die timmerlieden kunnen op dat project dan niet verder en worden op een ander werk ingezet. Met hen verdwijnt ook de specifieke kennis van die bouw.”

Meer daken…

Meer daken in Aannemer deze maand, want het aprilnummer is zoals elk jaar een themanummer over dit onderwerp. Zoals:

 • De kwaliteitsborging van gebruiksdaken is onder de maat. Een update van de Vakrichtlijn, een geharmoniseerde richtlijn van Dakmerk, Vebidak en BDA verschijnt eind dit jaar en moet daar verandering in brengen.
 • Friso Bouw past de gebouwgebonden valbeveiliging Flesst toe bij de renovatie van woningen in Delfzijl. Dat systeem bestaat uit een aluminium railprofiel dat met ruitersteunen over de gehele lengte op de loden ondervorsten van het hellende dak wordt geschroefd.
 • Over 10 jaar ziet het daklandschap er veel groener uit, is de overtuiging van Friso Klapwijk, directeur van de Dakdokters. Een specialist die veel vierkante meters maakt wat het aanleggen van groendaken betreft, maar met bijvoorbeeld het Polderdak ook innoveert.
 • De rietgedekte kap van boerderij de Pekhoeve is gerenoveerd met behulp van het luchtdicht dakysteem van Unilin. Een luchtdichte veer die in de sponning in de langszijde van de nieuwe elementen valt, zorgt voor de kierdichting.

Kortom: let op uw brievenbus!

1 reactie op “Veel dak in de nieuwe Aannemer

 1. Geachte aannemer,

  Graag willen wij weten wat het gaat kosten om een bestaande oude stallen dak te vervangen naar een geïsoleerde dak.

  Ons doel is om een appartement van te maken. Graag vragen wij ons af wat gaat het kosten. Is het ook mogelijk om langs te komen kijken Donderdag 15 juni om 14:00. Het komt mij veel beter uit.

  Het adres: het spijk 1, vleuten harmelen.
  Postcode: 3451 RE Utrecht

  Graag hoor ik van u wat de mogelijkheden zijn en als de aangekondigde data u uit komt.

  Mvg, Ryan
  Tel: 0615171393

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.