#Bedrijfsvoering

Veel interesse in bouwopleiding Saxion

Dit studiejaar beginnen maar liefst 165 studenten met een bouwopleiding aan Saxion Hogeschool. Dat is 15% meer dan vorig jaar. Een opvallende toename gezien de situatie in de bouw. Volgens Saxion geeft het aan dat veel jonge mensen volop vertrouwen hebben in deze sector.

Saxion biedt dit jaar voor het eerst in samenwerking met Dura Vermeer Bouw, Plegt-Vos Bouwgroep, Trebbe Oost en Noord en Ter Steege Groep een cyclus van 9 masterclasses aan voor studenten van bouw- en bouwgerelateerde opleidingen. Thema’s als nieuw opdrachtgeverschap, modulaire bouw en behoud & inpassen industrieel erfgoed komen tijdens de masterclasses aan de orde. Iedere masterclass wordt verzorgd door één van de bouwbedrijven.

De masterclasses, die een vast onderdeel van de bouw- en bouwgerelateerde opleidingen worden, vormen een concrete uitwerking van het convenant dat Saxion en de vier grote Twentse bouwers met elkaar hebben gesloten om elkaar wederzijds te versterken. Met het convenant en de masterclasses willen de partijen bijdragen aan een positieve beeldvorming van de bouwsector en het werken in die sector.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.