Partnercontent
#Bedrijfsvoering

Veiligheid op eerste plek met veelzijdige terreinbeveiliging

Om een bedrijfsterrein zo veilig mogelijk te maken en de medewerkers van het bedrijf een veilig gevoel te geven terwijl zij aan het werk zijn, is terreinbeveiliging een belangrijke stap. Om het terrein correct te beveiligen, is er een wijd scala aan mogelijkheden die ervoor kunnen zorgen dat onbevoegde personen op het terrein gedetecteerd worden. We zetten een aantal van deze mogelijkheden op een rijtje.

Verschillende soorten terreinbeveiliging

Terreinbeveiliging is er in verschillende soorten. De meest gebruikte vormen in het verleden van terreinbeveiliging zijn hekdetectie, bodemdetectie en een combinatie van radar- en infrarooddetectie.

Hekdetectie werkt door middel van detectie lussen tegen het hekwerk te monteren welke  vroegtijdig alarmeren bij pogingen tot inbraak of vandalisme. Wanneer het hek wordt beklommen, doorgeknipt of aangeraakt wordt gaat het alarm af. Combineer dit met stroomschokbeveiliging zodat het hekwerk op spanning zet en je hebt een effectief en afschrikkend eerste obstakel voor indringers.

Mocht hekwerk geen optie zijn, dan kan terreinbeveiliging ook middels bodemdetectie. Trillingen in de grond, of drukverschil, worden via sensoren/lussen in de grond gedetecteerd Dus wanneer er iemand over het terrein loopt en het systeem is ingeschakeld gaat het alarm af en wordt de meldkamer direct op de hoogte gebracht, die de melding vervolgens kan controleren indien er een camerasysteem aanwezig is welke gebruikt kan worden voor alarmverificatie.

De meest betrouwbare vorm van terrein beveiliging zonder enig onnodig alarm is live cameratoezicht vanuit een meldkamer/toezichtcentrale. Hier heeft u maar een systeem voor nodig t.w. het camerasysteem die voor zowel de detectie alsmede het verifiëren gebruikt wordt.

Direct contact met meldkamer

Voor de meeste systemen geldt dat ze zijn aangesloten op een meldkamer. Deze meldkamer krijgt dus direct een melding wanneer er iets gedetecteerd wordt dat niet pluis is. Middels videoverificatie kan worden nagegaan of de melding terecht is en dat er geen melding wordt gemaakt van de kleinste dingen die met de sensoren of met het hekwerk in contact komen. Er is daardoor 24 uur per dag zicht op het terrein.

Dit artikel is partnercontent van Detec.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.