#Bedrijfsvoering

Voertuigmanagementsysteem voor kleine aannemer

BP en TomTom Telematics hebben gezamenlijk een oplossing ontwikkeld om kleine en middelgrote ondernemingen te helpen met tijdsbesparing en kostenreductie voor hun wagenpark. BP FleetMove is een eenvoudig ‘plug-in & go’ voertuigrapportage- en managementsysteem, speciaal voor kleinere wagenparken.

De telematics-oplossing is nu beschikbaar voor BP Komfort tankpasklanten. Een speciale BP-toevoeging aan het bestaande TomTom CURFER connected car-systeem met smart plug, helpt kleine en middelgrote bedrijven tijd en geld te besparen door hun brandstofverbruik- en voertuigdata in één gebruiksvriendelijke omgeving bij elkaar te brengen. Als voordeel van deze telematics-oplossing voor BP tankpasklanten wordt onder meer tijdsbesparing genoemd. Om ondernemers en wagenparkbeheerders te helpen tijd te besparen, verzamelt BP FleetMove brandstofverbruikdata, plus een groot aantal gegevens over rijgedrag en codes voor voertuigonderhoud, op één plek. Op deze manier kunnen de gegevens veel sneller geanalyseerd worden, zonder de noodzaak om handmatig cijfers van de kilometerteller of boordcomputer in te voeren.

Kostencontrole

Kostencontrole is een ander genoemd voordeel. BP FleetMove maakt het eenvoudig om besparingsmogelijkheden voor operationele kosten te herkennen, dankzij een helder, gecentraliseerd overzicht van alle essentiële wagenparkdata. Ondernemers en wagenparkbeheerders kunnen een nauwkeurige inschatting maken van de brandstof-efficiency van hun voertuigen, dankzij exclusieve gegevens over brandstofverbruik, CO2-emissies, brandstoftransacties en individuele chauffeurscores, bepaald door stationair draaien, remmen, versnellen en bochten nemen.

Inbouw

BP FleetMove is speciaal ontwikkeld door BP en TomTom Telematics om gebruikt te kunnen worden in alle personenauto’s gebouwd na 2004. Er is geen professionele installatie nodig. De TomTom CURFER is een compact plug-in & go-kastje dat simpelweg aangesloten wordt op de OBD-poort van het voertuig en zo alle essentiële data verzamelt.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.