#Bedrijfsvoering

Voorzichtig herstel bouw

De bouwsector herstelt zich voorzichtig. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS. Er was in 2013 weliswaar nog steeds sprake van een recessie, maar de cijfers laten wel een herstel zien.

De omzetten daalden flink ten opzichte van 2012, maar gedurende 2013 nam deze daling af en in het vierde kwartaal was weer een groei te zien. Het aantal bouwbedrijven waar de omzet toenam, groeide ook.

De woning- en utiliteitsbouw werd in 2013 zwaar getroffen door de crisis, Hier daalde de omzet in 2013 met bijna 8%, maar in het vierde kwartaal nam de omzet met ruim 1% procent toe. Eerder werd al bekend dat architecten in de tweede helft van 2013 het aantal opdrachten weer zag stijgen.

De gespecialiseerde bouw, zoals bouwinstallatie-, sloop- en dakdekkersbedrijven, kromp in 2013 met bijna 3 procent. De krimp nam wel elk kwartaal af en in het vierde kwartaal was er zelfs groei.

Bron: CBR

2 reacties op “Voorzichtig herstel bouw

  1. Fijn dat het weer aantrekt. Maar zolang er nog 27 schilders alleen al in Harderwijk werk zoeken word ik daar niet vrolijker van.

  2. Het EIB zegt iets heel anders? Ik bemerk nog steeds grote verschillen, aannemers die nagenoeg niets te doen hebben en anderen die nu, m.n. in het onderhoud, voorzichtig aan meer werk ophalen. Laten we goed hoop houden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.