Partnercontent
#Bedrijfsvoering

Waar let je op bij de aanschaf van een bedrijfswagen?

Als vakman ben je waarschijnlijk ook begonnen met je eigen auto als vervoermiddel. Maar inmiddels ben je zover dat je toe bent aan een stapje groter en overweeg je om een bedrijfswagen aan te schaffen. Een bedrijfswagen biedt niet alleen meer ruimte voor gereedschap en materialen, maar straalt ook professionaliteit uit naar klanten en opdrachtgevers. Bij het aanschaffen van een bedrijfswagen zijn er echter wel een aantal zaken waar je op moet letten. In dit artikel bespreken we waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een bedrijfswagen en gaan we ook in op de verschillende financieringsmogelijkheden.

Bedrijfswagen of auto financieren

Wanneer je ondernemer bent, dan kan een dergelijke uitgave voor bijvoorbeeld een nieuwe bedrijfswagen een enorme impact hebben op je liquiditeit. Je kunt je daarom wel voorstellen dat het leasen of een andere vorm van financieren een stuk aantrekkelijker is. Dit geeft je namelijk wel de mogelijkheid om je geld te gebruiken voor de verdere groei van je onderneming, maar dat je wel kunt beschikken over een nieuwe wagen. Tegenwoordig is online je auto financieren heel eenvoudig. Je vergelijk gemakkelijk en snel verschillende aanbieders, zodat je direct in één overzicht alle mogelijkheden ziet. Let er wel op dat je gedurende een langere looptijd een vast bedrag per maand moet betalen, iets wat je bij de eenmalige aanschaf natuurlijk niet hebt.

Het type voertuig

Bij het kiezen van een bedrijfswagen is het belangrijk om te kijken naar het type voertuig dat het beste bij jouw werkzaamheden past. Er zijn verschillende soorten bedrijfswagens, zoals bestelwagens, pick-up trucks en vrachtwagens. Een bestelwagen is bijvoorbeeld geschikt voor het vervoeren van goederen en materialen, terwijl een pick-up truck handig kan zijn voor werkzaamheden op bijvoorbeeld een bouwplaats. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar het laadvermogen en de grootte van de laadruimte van de bedrijfswagen, zodat je zeker weet dat je al je benodigde materialen en gereedschap mee kunt nemen op locatie. Kijk daarnaast ook alvast met een schuin oog naar de toekomst, zodat je niet al binnen afzienbare tijd op zoek moet naar een nieuw voertuig.

Autoverzekering vergelijken en afsluiten

Kies je voor het leasen van een auto of bedrijfsbus, dan hoef je in de meeste gevallen niet na te denken over het verzekeren ervan. Bij een operational lease zit dit namelijk net als het onderhoud, bij de prijs in. Kies je voor een financial lease of koop je een bedrijfswagen, dan ben je hier wel zelf voor verantwoordelijk. Voordat je een verzekering afsluit, is online je  autoverzekering vergelijken wel zo verstandig. Niet alleen weet je dan zeker dat je de juiste prijs betaalt, maar heb je ook direct overzichtelijk welke opties er allemaal zijn. Je doet er daarom dus ook goed aan om voor jezelf een lijstje te maken met punten die jij belangrijk vindt, zodat je hier een verzekeraar bij kunt vinden die past. Vooral een bedrijfswagen heeft vaak een wat grotere kans op schade, de kans dat je dan ook wat hoger in je premie zit, is dan aannemelijk.

Dit artikel is partnercontent van Pricewise.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.