Partnercontent
#Bedrijfsvoering

Welke tips zijn belangrijk voor een aannemer?

Ben je van plan om als aannemer aan de slag te gaan? Zorg ervoor dat je alles goed regelt. Steeds meer mensen vinden het interessant om als zelfstandig aannemer te starten. Je bent eigen baas en niet gebonden aan een bedrijf. Het heft in eigen handen nemen zorgt ervoor dat je veel verantwoordelijkheden krijgt, maar daardoor ook veel vrijheid. Wil je graag een eigen bouwbedrijf beginnen, maar vind je het lastig waar je het beste kunt beginnen? We delen hier tips waar je als aannemer allemaal op moet letten. 

En goed begin is het halve werk

Zorg ervoor dat je begint met een goede voorbereiding. Schrijf een ondernemingsplan hoe je alles wilt aanpakken. Controleer goed wat je allemaal moet regelen. Bedenk hoe de zakelijke administratie eruit komt te zien en wat belangrijk is voor het maken van een goede start. Een ondernemingsplan is fijn werken omdat je hier een checklist van kunt maken. Leg al je taken hierin vast en kijk welke materialen je nodig hebt. Welke zaken moeten er aangeschaft worden? Veel aannemers vinden het fijn om een bedrijfsauto aan te schaffen, bedenk goed dat je hier ook een autoverzekering voor moet afsluiten. Zorg als aannemer ervoor dat je het juiste gereedschap aanschaft. Bedenk waar je jezelf graag in wilt specialiseren en biedt dan aan. 

Verzeker jezelf 

Schaf je een bedrijfsauto aan, dan moet je die verzekeren. Er zijn ook nog meer zaken waar je aan moet denken om te verzekeren. Bedrijfsactiviteiten kun je eenvoudig verzekeren met een uitgebreid pakket. Ook materialen kun je verzekeren tegen diefstal en schade. Verklein zo de kans op hoge kosten als je gaat starten met je werkzaamheden. Heb je dat allemaal geregeld? Schrijf je dan in bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. Houd rekening met de omzetbelasting, deze moet je namelijk zelfstandig berekenen en afdragen. 

Regel je inkomen goed 

Maak je de overgang van werknemer in loondienst naar zelfstandige aannemer? Houd er rekening mee dat je geen maandelijks salaris binnenkrijgt. Je gaat dan zelf achter je inkomen aan zodat het op tijd binnen is. Zorg dat je duidelijke afspraken maakt met je klanten. Kies voor een handig factureringssysteem om gemakkelijk de maandelijkse administratie bij te houden. Vind je het lastig om de belastingaangifte te doen? Schakel dan de hulp van een boekhouder in. 

Ga je binnenkort de overstap maken naar zelfstandig aannemer? Zorg dat je deze tips meeneemt om een goede start te maken. 

Dit artikel is partnercontent van Werkspot.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.