#Bedrijfsvoering

Wervingsplatform voor mkb-bouwers

Platform Bouwmanagement is een nieuw wervingsplatform waarop mkb-bedrijven in de bouw goed gekwalificeerd personeel kunnen vinden en vice versa. Opgezet door Olde Hartman Advies, bekend als overnameadviseur, naar aanleiding van concrete verzoeken van circa 30 bedrijven uit het netwerk, legt Richard olde Hartman uit.

De bouw trekt aan. Bedrijven zoeken weer goed gekwalificeerd (kader-)personeel. Jonge ambitieuze projectleiders, calculators en bedrijfsleiders ruiken op hun beurt elders kansen. “Voor een mkb-bedrijf kan het een aderlating zijn als een jonge calculator vertrekt. Er verdwijnt dan zomaar ineens veel kennis en kunde.”

Grote headhunters en wervingsbureaus zijn voor mkb-bedrijven in de bouw vaak te duur en te generalistisch, volgens olde Hartman, en richten zich op de snelle managers. “Bedenk daarnaast dat er in het mkb bedrijven zijn zonder P&O-afdeling. De dga’s van die bedrijven focussen zich momenteel op de aantrekkende markt. Ze weten niet waar ze met hun vraag naar nieuw personeel naar toe moeten. Wij hebben door onze ervaring met overnames al een uitgebreid netwerk, vandaar dat we gehoor hebben gegeven aan de verzoeken van deze bedrijven.”

De eerste vacatures en cv’s (geanonimiseerd) staan inmiddels online op Platform Bouwmanagement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.