#Bedrijfsvoering

Woningeigenaar wil zelf maatregelen kiezen

Individuele woningeigenaren hechten veel waarde aan het zelf kiezen van energiebesparende maatregelen voor hun huis, de materialen die daarvoor worden gebruikt en de aannemer die die werkzaamheden uitvoert. Om die redenen werkt de zogeheten blok voor blok aanpak voor individuele woningeigenaren niet zoals bedacht.

Dat is de naar eigen zeggen ‘voorzichtige’ conclusie van de onderzoekers die namens AgentschapNL deze aanpak hebben geëvalueerd op basis van interviews met bewoners. Andere conclusies en aanbevelingen uit het onderzoek:

  • Individuele eigenaren willen zelf graag de ‘lead’ houden in hun planning. Ze zijn bang dat het collectief nemen van maatregelen het proces vertraagt.
  • Het inzetten van ‘straatambassadeurs’ lijkt huis-aan-huis wel te werken, maar is niet schaalbaar.

 

Nationale Schildersvakprijs 2020

Aangestoken

Niettemin kunnen individuele eigenaren wel worden aangestoken door grootschalige projecten bij woningcorporaties en profiteren van hun aanbiedingen, aldus de onderzoekers.

Comfort

De belangrijkste aanleidingen voor het nemen van maatregelen zijn gericht op verbeteren van comfort: tocht, kou, vocht en geluidsoverlast.

‘Aannemer laat kansen liggen’

Een opvallend genoemd punt door enkele geïnterviewde bewoners is dat aannemers kansen laten liggen door niet te adverteren met energiebesparende maatregelen.

 

 

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.