#Bedrijfsvoering

Zoektocht naar 50 Vitaalste Bedrijven gestart

Wat zijn de 50 Vitaalste Bedrijven van Nederland? Voor de zevende keer gaat olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband op zoek naar bedrijven die het meest investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Want vitale bedrijven zijn succesvollere ondernemingen en presteren op lange termijn beter, is de gedachte. De lijst van de 50 Vitaalste Bedrijven van Nederland wordt in november gepresenteerd.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland is een initiatief van zorgverzekeraar ONVZ en MKB-Nederland, in samenwerking met Lifeguard en Intermediair.

Vitale medewerkers zijn productiever, energieker, minder vaak ziek en voelen zich meer verantwoordelijk voor hun gezondheid en inzetbaarheid. Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband zet zich al jaren in om gezondheid op de werkvloer te verbeteren. Vorig jaar riep hij Lightweight Containers uit Den Helder uit tot Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Volgens de jury blinkt het verpakkingsbedrijf uit in het vooropstellen van doelen, teams en processen, in plaats van hiërarchische structuren. Zo doet elke medewerker een test die inzicht geeft in zijn of haar rol, persoonlijkheid en positie binnen het team. Daarnaast is er bijvoorbeeld een moderne fitnessruimte waar medewerkers gratis gebruik van maken en heeft het bedrijf een antirookbeleid.

Net Vitality Score

Bedrijven, van mkb’er tot multinational, kunnen zich aanmelden op vitaalstebedrijf.nl. Medewerkers van deelnemende bedrijven vullen een organisatie energie scan in, die leidt tot een score; de zogenoemde Net Vitality Score (NVS)™ van Lifeguard. Met behulp van deze NVS komt de Top 50 Vitaalste Bedrijven van Nederland tot stand. Het is uiteindelijk aan de jury om een winnaar te kiezen: Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2019. De jury bestaat naast Van den Hoogenband onder meer uit universiteitshoogleraar Gezondheid en Maatschappij Louise Gunning en hoogleraar Psychologie Wilmar Schaufeli.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.