#Bedrijfsvoering

Zorgen AFNL-NOA om ontzorgpolissen

AFNL-NOA maakt zich zorgen over de MKB-ontzorgverzekeringen die per 1 januari 2020 ingaan. Hiermee zouden ondernemers per 1 januari 2020 ontlast worden van een deel van de verantwoordelijkheden en verplichtingen met betrekking tot loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie. Maar het is onduidelijk welk soort ontzorgpolissen er nu zijn, wat hierin is verzekerd en wat de kosten hiervan zijn. Ook de website van het ministerie van SZW ‘hoe werkt Nederland.nl’ geeft geen antwoord op deze vragen, aldus AFNL-NOA.

“Navraag en enig speurwerk op sites van verzekeraars brengt aan het licht dat er: ‘in januari 2020 zes verzuimontzorgverzekeringen op de markt komen van een zestal verzekeraars, die samenwerken met gecertificeerde Arbodiensten, geregistreerde bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en casemanagers’. Hierbij wordt op de site van het Verbond van Verzekeraars als volgt gewaarschuwd: ‘Let op! Het kan zijn dat de verzekeraar een specifiek beleid hanteert voor de arbodienstverlening. Onderzoek daarom altijd eerst welke contracten (en opzegtermijnen) er gelden, zodat je niet in de knel komt.’ Met deze regels moeten mkb-ondernemers die op zoek zijn naar de beloofde MKB-ontzorgpolissen het tot nu toe doen.”

Sharon Gesthuizen, voorzitter van St. AFNL-NOA, roept het ministerie van SZW, verzekeraars en de koepelorganisaties van werkgevers met spoed op nu eindelijk de communicatie naar mkb-ondernemers snel ter hand te nemen.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.