#Bedrijfsvoering

Zzp’er wel in te huren als tijdelijke vervanger

Sinds de komst van de wet DBA draait de geruchtenstroom op volle toeren. Zo zou een zzp’er niet meer in te huren zijn voor tijdelijke vervanging. Dit en andere misverstanden heeft staatssecretaris Wiebes uit de wereld geholpen, meldt ZZP Nederland.

In antwoord op Kamervragen van Van Weyenberg (D66) heeft de staatssecretaris van Financiën geantwoord dat het mogelijk blijft om een zelfstandige in te huren voor de tijdelijke vervanging van een werknemer.

Wiebes zegt dat een arbeidsrelatie op zijn eigen fiscale merites beoordeeld. Als een zzp’er invalt als tijdelijke vervanging van iemand in loondienst, dan geldt hetzelfde. De beoordeling of er geen dienstbetrekking aanwezig is staat los van het gegeven of het gaat om tijdelijke, structurele of variabele werkzaamheden. Indien een invaller hetzelfde werk doet op dezelfde wijze en onder dezelfde voorwaarden en omstandigheden als degene in loondienst die wordt vervangen, dan is er sprake van een dienstbetrekking. De invaller kan wel degelijk buiten dienstbetrekking werken als de voorwaarden en omstandigheden verschillen ten opzichte van degene die in dienstbetrekking werkte.

Lees hier de andere antwoorden op Kamervragen.

Bron: ZZP Nederland

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.