#Bouwplaats

Aannemer krijgt 20.000 euro boete voor dodelijk ongeval

De aannemer die verantwoordelijk was voor de bouwplaats waar in 2020 een vijfjarige jongen om het leven kwam, krijgt een boete van 20.000 euro. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten.

Geen hekken

Het kind viel tijdens het spelen op een bouwplaats in Ederveen van een stapel kalkzandsteenblokken en overleefde de val niet. Het OM heeft de zaak bekeken en vindt dat de aannemer zich niet aan de voorschriften heeft gehouden. Het terrein was namelijk niet afgezet met hekken en daardoor vrij toegankelijk. Daarnaast waren de kalkzandsteenblokken niet op juiste wijze gezekerd; ze stonden los opgestapeld. “Er was niets gedaan om te voorkomen dat de blokken zouden omvallen”, aldus de officier van justitie die de zaak heeft beoordeeld. Aangezien de blokken al ruim voor het ongeval waren geleverd, was er volgens het OM genoeg tijd om ze te zekeren. Er worden geen individuele medewerkers vervolgd voor het ongeluk; het bouwbedrijf wordt als verantwoordelijk gezien voor het ongeval.

‘Wees alert’

Het OM benadrukt in haar persbericht het belang van het volgen van veiligheidsvoorschriften. “Bouwbedrijven zijn verantwoordelijkheid voor de veiligheid op bouwplaatsen; ze moeten zich aan de regels houden. Veiligheidsvoorschriften zijn er niet voor niets”, aldus de officier. “Ongelukken zoals in Ederveen zouden we te allen tijd moeten zien te voorkomen. Daarom willen we iedereen waarschuwen; wees alert, let op.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.