#Bouwplaats

20 voorbeelden van slim ruimtegebruik

Het boek ‘Slim ruimtegebruik, ruimte-innovatie op de vierkante mm’ bundelt 20 nationale en internationale voorbeelden over wonen en werken op een klein oppervlak.

Een praktijkruimte of kantoor in de achtertuin, of een aanbouw voor moeder. Wie slim met ruimte wil of moet omgaan, vindt veel inspiratie in dit boek. Maar compacte woonunits zijn ook een oplossing om snel en goedkoop woonruimte voor studenten te creëren, of huisvesting voor vluchtelingen. De kleine gebouwtjes in het boek tonen welke vernieuwende mogelijkheden er nu al zijn, met veel technische details en met tips voor de lezer. Het zijn geen tekentafelideeën, maar gerealiseerde projecten die een antwoord zijn op actuele maatschappelijke issues.

Eén hoofdstuk in het 160 pagina’s tellende boek is gewijd aan de Hubbel van Piet van der Werf en Floris van der Kleij. De Hubbel is een modulair ontworpen huisje van 3×3 m, uit te breiden met steeds 90 cm. Met een bevestigingssysteem van magneten is het interieur volledig naar eigen wens in te richten en eenvoudig te wijzigen.

Ook in het boek het strobalenhuis van Jordi Pimas, architect bij Studio 1984. Het huis toont op 15 m2 hoe je met een laag budget en natuurlijke materialen een heel duurzaam gebouwtje kunt realiseren zonder technische hoogstandjes.

‘Slim ruimtegebruik, ruimte-innovatie op de vierkante mm’ inkijken en bestellen kan hier.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.