Partnercontent
#Bouwplaats

3 redenen om als aannemer voor composiet rijplaten te kiezen

Op elke bouwplaats heb je een tijdelijke ondergrond nodig. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat het bouwverkeer wegzakt in het drassige gras. Of omdat je het straatwerk, de natuur of bestaande ondergrond niet wil beschadigen. Traditioneel kiezen aannemers meestal voor houten draglineschotten of stalen rijplaten. Zonde, want er is een veel duurzamere variant van rijplaten op de markt. Composiet rijplaten. In dit artikel vind je 3 redenen om hiervoor te kiezen.

1. Duurzaamheid

Het materiaal composiet wordt steeds vaker gebruikt. Het is licht, flexibel en toch sterk. Om die redenen zie je het onder meer terug in gevelbekleding, putdeksels, panelen én in rijplaten. De belangrijkste reden om voor composiet te kiezen, is duurzaamheid. De Ferex rijplaten van composiet roesten niet en geven geen uitloging naar de ondergrond. Andere voordelen zijn:

  • De lange levensduur. Composiet heeft een levensduur van 15 jaar
  • Herbruikbaarheid. De rijplaten zijn volledig recyclebaar
  • Behoud van flora en fauna. Composiet rijplaten zijn ondergrondvolgend en bieden een optimale drukverdeling, waardoor grondbewerking niet nodig is

2. Veiligheid

Een van de belangrijkste aspecten op de bouwplaats is veiligheid. Als aannemer wil je dat al jouw vakmensen veilig kunnen werken. Composiet rijplaten dragen bij aan die veiligheid. De rijplaten van Ferex beschikken over een vierzijdige liplaskoppeling. Zo maak je van de rijplaten een volkomen gesloten vloer. Hiermee voorkom je omhoogkomend modder tussen de platen door. In combinatie met het antislipprofiel beperk je het struikelgevaar enorm. Een andere eigenschap van composiet, is dat het antistatisch en niet elektrisch geleidend is.

3. Voordeliger

De laatste reden om te kiezen voor composiet rijplaten, is dat het een voordelige optie is. Dat zit hem niet in de huurprijs, maar in het eenvoudige gebruik en de eigenschappen. Composiet heeft ten opzichte van hout en staal een enorm laag gewicht. Zodanig, dat je dubbel zoveel rijplaten in één vracht kunt vervoeren naar de bouwplaats. Ook het aanleggen van de ondergrond gaat twee keer zo snel. Dit bespaart je benzine en tijd. En zoals eerder benoemd, hoef je ook geen geld uit te geven aan grondbewerking. Win-win dus!

Dit artikel is partnercontent van Ferex.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.