Partnercontent
#Bouwplaats

4 voorzieningen voor comfort op de bouwplaats

Op een bouwplaats worden de handen flink uit de mouwen gestoken. Er wordt zwaar fysiek werk geleverd. Dat is niet zomaar voor iedereen weggelegd en het is inzet die zondermeer respect verdient. Zeker ook vanuit de aannemer naar zijn personeel toe. Daarom is het goed om een aantal voorzieningen te treffen op de bouwplaats om de werkdag van je personeel zo comfortabel mogelijk te maken. We bespreken er vier in dit artikel.

Lockerkast kopen

Voor het aanwezige personeel is erg prettig om een eigen plekje te hebben om persoonlijke spullen veilig te kunnen opbergen. Misschien moet men zich ter plekke nog wat omkleden, of is er een jas die opgeborgen moet worden. Uiteraard moeten ook zaken als autosleutels, huissleutels, portemonnees, mobiele telefoons en opladers ergens veilig bewaard kunnen worden. Daarom is als aannemer een lockerkast kopen voor op de bouwplaats die door je personeel gebruikt kan worden een verstandig idee. Met zo’n lockerkast voorzie je in een belangrijke behoefte en bied je een stukje veiligheid en gemoedsrust.

Sanitaire voorzieningen

Uiteraard moet ieder gemiddeld mens tijdens een werkdag ook wel eens naar het toilet. Het is wel zo netjes als dat gewoon ter plekke kan, dus een toiletvoorziening is eigenlijk onmisbaar op een bouwplaats. Daarbij is een wastafel ook geen overbodige luxe, aangezien men immers toch de handen moet kunnen wassen nadat men naar de wc is geweest. Een eventuele anders sanitaire voorziening die je zou kunnen overwegen is een douche. Werk je met gevaarlijke stoffen, dan is dit zelfs verplicht volgens de Arbowet. Anders is het vooral een prettige voorziening voor personeel die bezweet en vuil zijn geworden van het werk om zich te kunnen opfrissen.

Bouwkeet of schaftwagen

Een werkdag op de bouwplaats wordt natuurlijk ook een aantal keer onderbroken voor pauze. Dat is nu eenmaal verplicht en ook niet meer dan redelijk. Dan is het wel zo fijn als je personeel ook een overdekt plekje heeft om die pauze door te brengen en te schaften. Zorg daarom voor een bouwkeet of schaftwagen waar personeel de pauze droog kan doorbrengen. Zo’n keet of wagen komt ook van pas wanneer het slecht weer is en er tijdelijk niet doorgewerkt kan worden. Men kan dan binnen even afwachten tot het weer bijtrekt en er weer verder gewerkt kan worden.

Voldoende drinkwater

In die bouwkeet of schaftwagen is het natuurlijk wel prettig om ook een voorziening voor koffie of thee te hebben. Daarnaast is het belangrijk dat er ook voldoende drinkwater beschikbaar is voor je personeel ter plekke. Je kunt niet verwachten dat men zelf hele six-packs meeneemt naar het werk voor het geval dat het dorstig weer is. Voor de gezondheid van je personeel is het belangrijk dat men water kan drinken als dat nodig is. Zorg daarom voor bijvoorbeeld watercontainers om in deze behoefte te kunnen voorzien.

Denk, zeker als startende aannemer, dus ook goed na over dit soort zaken. Je wilt ook niet het etiket van uitbuiting van werkkrachten opgeplakt krijgen omdat je je zaakjes niet goed genoeg voor elkaar hebt op de bouwplaats. Wees een goede werkgever of opdrachtgever en zorg goed voor je mensen, dan zorgen ze hopelijk ook goed voor jou!

Dit artikel is partnercontent van Manutan.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.