#Bouwplaats / Gesponsord

5 tips: Met deze werkkleding kom jij de zomer door

Met de bouwvak voor de deur, duurt het nog maar even voordat we allemaal weer lekker de zon opzoeken. Tot die tijd hebben we echter vaak wat minder op met die hoge temperaturen. Toch kun je er voor zorgen dat je werknemers ook in de zomer hun werk op comfortabele wijze kunnen uitvoeren.

Niet in de laatste plaats omdat dit de arbeidsproductiviteit verhoogt, maar vooral ook omdat je werknemer zo meer werkplezier heeft. Bovendien verminderen veilige werkomstandigheden ook nog eens het ziekteverzuim. In deze blog geef ik je daarom 5 tips om op te letten bij de aanschaf van werkkleding.

Tip 1: Kies koele materialen

Werkkleding van (bewerkte) bamboe ventileert goed en heeft een sterke antibacteriële werking. Zo ga je zweetlucht tegen. Bamboe is bovendien een erg comfortabel materiaal. Naast deze natuurlijke optie zijn er ook technologische materialen, zoals Coolmax en Cooldry. Dit is kleding gemaakt van speciaal ontworpen polyestervezels. Doordat de stof ademt, houdt het de lichaamstemperatuur constant. Oorspronkelijk ontworpen voor sportkleding, is Cooldry ook erg geschikt voor werkkleding. Je kunt overigens ook kiezen voor kleding die bamboe en Cooldry combineert.

Tip 2: Let op de lengte

Driekwart werkbroeken zijn erg populair en dat is niet zo gek. Driekwartsbroeken hebben namelijk gewoon zijzakken om je spullen in te steken, maar de broek is ook luchtig dankzij de blote enkels. Door de kniezakken kan je ook nog steeds goed op je knieën werken. Let wel goed op, want niet overal mag je in korte broek werken. Bijvoorbeeld omdat het risico bestaat dat men zijn benen beschadigd aan scherpe delen. In dat geval kun je beter voor het meest optimale alternatief kiezen: een zo dun mogelijke lange broek die voldoende beschermt.

Tip 3: Bescherm tegen UV-straling

Bescherming tegen de zon is erg belangrijk. Dat kan door zonnebrandcrème op te smeren, maar je kunt daarnaast ook kiezen voor kleding waarin een UV-block verwerkt zit. Deze toevoeging beschermt namelijk tegen de schadelijke ultraviolette straling van de zon. Een bijkomend voordeel is dat UV-block de verkleuring van de werkkleding vanwege transpiratie tegengaat. Zo blijft de kleding ook nog eens langer mooi en komt je personeel representatief voor de dag.

Tip 4: Draag een pet

Door het dragen van een pet, heeft de zon minder werking op de hoofdhuid. Een langdurige blootstelling aan de zon kan namelijk nare gevolgen hebben. Zo kun je er behoorlijke hoofdpijn van krijgen. Maar ook een zonnesteek ligt op de loer. Door de hoofdhuid te bedekken, zeker wanneer de zon op zijn hoogst staat, heb je hier minder kans op.

Tip 5: Pas de werkplaats aan

Naast de werkkleding, kun je ook andere maatregelen treffen om jouw werknemers een aangename werkomgeving te bieden. Zorg bijvoorbeeld dat er voldoende water voorhanden is op de werkplaats, om de dorst te lessen. Bied bovendien bescherming tegen de zon door zonnebrandcrème. Door ook voldoende schaduw te creëren, zorg je voor een prettige én veilige werkplek.

Claudia is werkzaam bij de klantenservice van Proforto, een webshop gespecialiseerd in bedrijfskleding. Als klantadviseur beantwoordt zij de meest uiteenlopende vragen en staat zij dagelijks professionals te woord.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Proforto.

1 reactie op “5 tips: Met deze werkkleding kom jij de zomer door

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.