#Bouwplaats

Abseilen op de Dag van de Bouw

Het is niet voor iedereen weggelegd: genieten van het uitzicht over Twente, de Achterhoek en het Duitse grensgebied, de reling overstappen om jezelf van 45 meter hoogte te laten abseilen. Maar voor wie het wel aandurft is het één van de letterlijke hoogtepunten van een bezoek aan de Dag van de Bouw. Het abseilen kan op zaterdag 2 juni bij gebouw De Hogekamp, op de campus van de Universiteit Twente.

Op de Dag van de Bouw presenteert de bouwwereld van Nederland zich aan het grote publiek. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen van interessante en bijzondere bouwprojecten.

De Hogekamp

De transformatie van de betonnen kolos De Hogekamp op het UT-terrein in Enschede is absoluut een bijzonder project. Het enorme gebouw werd in de jaren ‘60 in de bossen op de campus neergezet als faculteitsgebouw van Elektrotechniek en Technische Natuurkunde.

Na een aantal jaren leegstand, begon bouwer en projectontwikkelaar Van Wijnen in 2016 met het compleet strippen en saneren van het gebouw. Toen het betonnen geraamte éénmaal kaal was, werd vanaf augustus vorig jaar begonnen met het ontwikkelen van 445 (studenten)studio’s en een nieuw conferentiehotel met 72 hotelkamers en bijbehorende conferentiezalen in het gebouw. Vanaf juli nemen de eerste studenten hun intrek en aansluitend opent ook het hotel haar deuren voor gasten.

Uitleggen

Maar hoe pak je dat nu aan? Zo’n groot complex een hele nieuwe bestemming geven, die voldoet aan de modernste energie-eisen? En hoe zorg je dat die transformatie in zo’n korte tijd lukt? Want om de planning te halen moesten er niet minder dan acht studentenstudio’s of hotelkamers per dag worden opgeleverd. Op de Dag van de Bouw zijn medewerkers van het bouwteam van Van Wijnen aanwezig. Zij leggen uit hoe de transformatie van De Hogekamp gepland en uitgevoerd is. Bezoekers kunnen op een videoscherm zien hoe de kamers van de grond af werden opgebouwd. Zo kunnen ze met eigen ogen de innovaties in de bouwwereld ervaren.

Op 2 juni tussen 10.00 en 16.00 uur worden overal in Nederland bouwplaatsen opgesteld voor het publiek. Op deze dag laten de bouwers van Nederland aan het publiek de projecten zien waar ze aan werken. De Dag van de Bouw is gratis te bezoeken.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.