#Bouwplaats

Alarmsysteem voor alleenwerker in de bouw

De firma SoloProtect uit Roermond brengt specifiek voor zzp’ers óf werknemers in de bouw die vaak alleen op de werkplek actief zijn de Identicom op de Nederlandse markt. Dit hulpmiddel ziet eruit als een houder voor een identiteitskaart, maar herbergt een alarmknop.

Is de ‘alleenwerker’ gewond of in nood, dan kan hij met een druk op deze knop direct in contact komen met de alarmcentrale, die – indien nodig – vervolgens hulpdiensten zoals politie of ambulance kan inschakelen. De Identicom is uitgerust met technieken zoals GSM en GPS, zodat die ook exacte locaties aangeeft die nog niet als bebouwd bekend staan.

Valdetectie

Overigens slaat de Identicom dankzij de ingebouwde valdetectie ook automatisch alarm wanneer de alleenwerker valt of onwel wordt en op de grond blijft liggen en niet meer in staat is zelf alarm te slaan. Jaarlijks vinden in Nederland circa 120.000 bedrijfsongevallen plaats. Vooral in de bouw, waar steeds meer mensen alleen werken, buiten het zicht van een collega en vaak op verschillende locaties.

“Als werkgever wil je de zekerheid dat je mensen op de bouwplaats veilig kunnen werken en in geval van nood direct hulp kunnen inschakelen. Daar zorgen wij voor”, zegt Jeroen van Acquoy van Soloprotect.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.