#Bouwplaats

App meet dikte van geplaatst glas

Geen gepruts meer met kartonnetjes, plastic kaartjes of dure meetapparatuur, AGC Glass Europe komt met een moderne manier voor het meten van glas dat al geplaatst is, de AGC Glass Thickness App.

Wanneer glas eenmaal geplaatst is en de randen verborgen zitten in de sponning, is de glasdikte alleen nog te meten met de bekende meetkaartjes (plastic of karton) of met professionele meetapparatuur. Met de AGC Glass Thickness App kan eenvoudig de glasdikte worden ‘gescand’ door de rand van een smartphone tegen de ruit te houden in een hoek van 45°. De cirkels op het beeldscherm geven een glasdikte weer van 3 tot 15 millimeter. De cirkel die de weerkaatsende cirkel nét raakt, vertegenwoordigt de glasdikte van de ruit. In een Youtube filmpje legt AGC de werking uit.

https://www.youtube.com/watch?v=VM6lytDAmD8&feature=youtu.be

De App is beschikbaar voor Android en iOS besturingen en te vinden in de App Store en in Google Play. De app is beschikbaar in vier talen: Nederlands, Frans, Duits en Engels. De App meet enkelglas en gelaagd glas, AGC werkt aan een tweede versie waarbij de totale samenstelling gemeten kan worden.

2 reacties op “App meet dikte van geplaatst glas

  1. Deze app (ACG Glass Thickness App) lijkt mij heel handig. Alleen jammer dat hij niet in Google Play (dus Android) is te vinden. Terwijl dit wel in het artikel wordt gemeld.

  2. Deze app (ACG Glass Thickness App) lijkt mij heel handig. Alleen jammer dat hij niet in Google Play (dus Android) is te vinden. Terwijl dit wel in het artikel wordt gemeld.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.