#Bouwplaats

Appartementencomplex Bouwgroep Noord gerealiseerd met Caliber Casco

Van protestants kerkgebouw tot modern appartementencomplex. In Drachten tekende Bouwgroep Noord voor deze transformatie. Dankzij het totaalconcept Caliber Casco van Calduran Kalkzandsteen wordt het bouwbedrijf deels ontzorgd bij de totstandkoming van het ruwbouwcasco.

Het kerkgebouw in de wijk De Wiken stond al geruime tijd leeg. Bouwgroep Noord zag de mogelijkheid om de leefbaarheid in de wijk van een impuls te voorzien en besloot het gebouw te ontwikkelen. Na sloop van de Menorah-kerk zijn nu de contouren zichtbaar van het appartementencomplex. Adriaan Botma, projectmanager Bouwgroep Noord, is nauw bij het project betrokken. “Het is een vrij groot gebouw. Het hele oppervlakte waar nu het gebouw komt te staan, was kerkgebouw. Nadat Bouwgroep Noord het gebouw kocht,  hebben we het ook nog even onderhouden om vandalisme te voorkomen. Begin dit jaar is het gebouw gesloopt. Iedereen in de buurt is blij met het feit dat dat er nu appartementen komen.”

Eenvoudig uitvoerbaar

Dit appartementengebouw heeft op de begane grond, laag één en laag twee, negen appartementen. Op laag drie bevinden zich nog twee appartementen. Naast het appartementengebouw worden in het plangebied 29 buitenbergingen gerealiseerd en 41 parkeerplaatsen. Botma over de werkzaamheden: “Bouwgroep Noord en Calduran Kalkzandsteen vonden elkaar vroegtijdig binnen deze ontwikkeling. Het tekenwerk en de bijbehorende details werden tijdig aangeleverd bij Calduran Kalkzandsteen waarna het Caliber Casco concept werd geïntroduceerd. Nadat partijen de voor- en nadelen met elkaar bespraken was de keuze snel gemaakt. Binnen dit concept sluiten de werkzaamheden van Caluduran Kalkzandsteen naadloos aan op de werkzaamheden die Bouwgroep Noord zelf verricht. Hierbij zijn partijen complementair aan elkaar.”

Bouwbegeleiding en montage door Calduran Kalkzandsteen

Ronald Sloots heeft als projectmanager namens Calduran Kalkzandsteen de coördinatie van de werkzaamheden van Calduran Kalkzandsteen Casco in handen. Sloots  vertelt wat er allemaal bij komt kijken: “Normaliter leveren wij als Calduran Kalkzandsteen de producten en dan is het aan de aannemer om de rest zelf te organiseren. Wanneer zij voor Caliber Casco kiezen dan roepen wij de producten niet alleen af, maar zorgen wij ook voor de levering en verwerking. Dit is inclusief het toebehoren als ankermaterialen, (lijm)mortel, de maatvoering en het regelen van de lijmploeg. Bij dit project is Exklusief Lijmwerken ingeschakeld voor de verwerking van de kalkzandsteen. Daarnaast leveren wij de breedplaat- en kanaalplaatvloeren via ons zusterbedrijf Dycore. Als projectmanager van Calduran Kalkzandsteen zorg ik voor de kwaliteitsbewaking van onze producten. Daaronder valt bijvoorbeeld het naleven van de verwerkingsinstructies.”

Goede samenwerking

Het is voor Botma de eerste keer dat hij met de Caliber Casco-service werkt. Het levert hem voordelen op. “Gezamenlijk kunnen we op een efficiënte wijze het casco realiseren. De samenwerking op de bouwplaats verloopt soepel. De lijnen zijn kort en de partijen spreken dezelfde taal”. Qua vormgeving is het geen complex bouwwerk. “De cascobouw is vrij rechttoe, rechtaan, dus er zijn niet veel extra technische handelingen nodig,” vertelt Botma. “Ook qua constructie is het gebouw uiterst efficiënt. Uiteraard moeten de bouwmaterialen wel goed op elkaar aansluiten. Calduran Kalkzandsteen adviseerde ons over de toe te passen kalkzandsteenproducten. Dan gaat het met name over welke vloeren met welke druksterkte wij het beste toe kunnen passen. Dat proces is over- en weer uitstekend verlopen. Als we weer een dergelijk project hebben, zullen we zeker overwegen om gezamenlijk met Calduran Kalkzandsteen de mogelijkheden te bekijken. Ook de samenwerking met Ronald is uitstekend bevallen. Dat is een compliment waard.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.