#Bouwplaats

Arbitrage: In de clinch over kierdichting

(Beeld: Tony Tati/Pennestreek.nl)

Dubbele of enkele kierdichting in de kozijnen. Wat had het moeten zijn? Wat was er nu afgesproken? En: is de gemaakte keuze nadelig geweest voor kopers? Opdrachtgever en aannemer ruziën erover bij de Raad van Arbitrage in Bouwgeschillen.

Een aannemer bouwt voor zijn opdrachtgever twee vrijwel identieke projecten van 19 woningen en 52 appartementen. In de technische omschrijving (TO) van het project – afkomstig van de directievoerder van de opdrachtgever – staat dat de kozijnen moeten worden uitgevoerd met ‘dubbele kierdichting middels rondgaande kaderprofielen’. Daarnaast moeten de kozijnen ook voldoen aan de eisen die in de geluidsrapportage zijn genoemd. Daar staat: “In de gevels wordt uitgegaan van een standaard dubbele kierdichting. Deze kierdichting heeft minimaal een gewogen isolatie van 45 dB(A)/m1. In de berekeningen is een kierterm van KT40 aangehouden”.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.