#Bouwplaats

Asbest onderwerp van nieuwe toolbox

Het digitale toolboxplatform van II Mens & Werk heeft een nieuwe toolbox met asbest als onderwerp. Daarmee kunnen bouwers hun risico’s in een omgeving met asbest tot een minimum beperken.

De toolbox ‘Asbest’ is de vijfde digitale toolbox op het toolboxplatform van II Mens & Werk. Eerder verschenen al toolboxen over fysieke belasting, werken op hoogte, werken met kwartsstof en werken zonder stress. Binnenkort verschijnt er ook een toolbox over schadelijk geluid. Elke toolbox stelt de gebruiker in staat om heel concreet met de veiligheid van zichzelf en zijn collega’s in de werkomgeving aan de slag te gaan. Met tekst, beeld en geluid wordt een overzicht van alle veiligheidsaspecten gegeven waarmee op de werkvloer rekening moet worden gehouden. Daarnaast geven de toolboxen praktische adviezen, tips en kennistoetsen. En omdat de informatie digitaal is, kunnen de toolboxen ook op de werkplaats of tijdens toolboxmeetings worden gebruikt.

Asbest

Meer dan 70% van de bestaande gebouwen bevat asbesthoudend materiaal. De kans dat bouwers tijdens hun werk met asbest in aanraking komen, is daarom groot. Het inademen van vrijkomende asbestvezels Рbijvoorbeeld bij het boren, zagen of het verwijderen van asbest Рkan op de langere termijn tot ernstige gezondsheidseffecten leiden. Om deze effecten tot een minimum te beperken, geeft de nieuwe  toolbox praktisch advies over wat wel en wat niet te doen met asbest. De adviezen richten zich zowel op voorzorgsmaatregelen als op maatregelen bij het werken met asbest.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.